ES Podoloji Ayak Sağlığı ve Bakım Merkezi

Medikal Ayak Bakımının Önemi

Bakımlı ve sağlıklı bir hayat için ilk adım bakımlı el ve ayaklardan geçer. Özellikle ellerimiz ilk temas noktamız olduğu için her zaman bakımlı ve güzel görünmesi hepimiz için önemlidir ve dikkat ederiz. Ayaklarımızsa tüm vücudumuzun taşıyıcısı olarak çok önemli bir rol üstlense de bakımı herkes için eller kadar önemli olmayabilmektedir.


Bu durum da kötü sonuçlar doğurabilmekte ve aksatılan ayak bakımı sonuçta ayak sağlığını kaybederek çeşitli hastalıklarla karşılaşılmaktadır. İlerleyen tırnak mantarları, nasır, topuk çatlakları gibi sorunlar günlük hayatımızda rutin olarak yapacağımız bir sürü hareketi zorlu ve acılı durumlara dönüştürebilmekte, sadece görsel olarak bile rahatsız edebilmektedir.

Medikal ayak bakımı işlemi, podologlar tarafından her bireyin altı ayda bir yaptırması gereken bir işlem olarak belirtilmektedir. Sadece bir ayak sağlığı sorunu yaşarken değil normal süreçte de rutinimize eklediğimiz medikal ayak bakımı, ayaklarımızın her zaman daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

 Medikal ayak bakımında sırasıyla öncelikle tırnakların kısaltılmasıyla işe başlayarak ardından tırnağın üzerindeki ve kenarlarındaki ölü derileri temizliyoruz. Ardından ayağın kuruluk seviyesine göre ona ihtiyacı olan nemi vererek yumuşayıp rahatlamasını sağlıyoruz.

Rutin olarak yapılan medikal ayak bakımı ile kişilerin en ufak bir ayak sağlığı sorununu bile hızlı şekilde belirleyerek önleyici çalışmalar yapabilmekteyiz.

Randevu Al
Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım